Om oss

Johannes Soner, Sükru Soner och Peter Soner

Johannes Soner, Sükru Soner och Peter Soner

Vi är S8Gruppen - ett familjeföretag mitt i hjärtat av Linköping. Vi brinner för mat, dryck och att driva restauranger. Med sju restaurangenheter i Linköping och två i Stockholm - sätter vi upplevelsen i fokus för den kvalitetsmedvetna gästen.

Familjen Soners resa från lantbrukarlivet i sydöstra Turkiet till Sverige och skapandet av en av landets mest inflytelserika krogkoncerner är en berättelse som bygger på passion, inspiration, professionalitet och en outtömlig kärlek för restaurangbranschen. 

Som ledande restaurangkoncern i regionen bygger vi relationer i många olika riktningar: med gäster, medarbetare, leverantörer och med fastighetsägare. Vi verkar ständigt för att Linköping ska vara en härlig och vital stad att både bo i och att besöka - där vi bjuder på spännande upplevelser, inspirerande möten, god mat och fantastisk dryck. 

Vår verksamhet i Linköping tog sin start redan på 90-talet när "pappa" Sükrü Soner började driva restaurangen på Stora Hotellet och den dåvarande nattklubben Regina.

Sedan 2013, då sonen Johannes Soner tog över som vd efter sina restaurangstudier i Wien, har S8Gruppen vuxit kraftfullt och snabbt - vilket bland annat resulterat i att Johannes utnämnts till Linköpings näringslivsdiamant. Johannes har gått hela den långa vägen från att jobba i diskrummet i unga år till att bli en av Östergötlands stora entreprenörer. Med etableringen av två krogar i Stockholm så fortsätter S8Gruppens resa. Att besöka våra restauranger är att följa med på färden.

Vi är alltid öppna för nya möten och samarbeten. Kontakta oss på info@s8g.se eller ta en titt närmre på våra restauranger.

Varmt välkomna.